ȘTIINȚĂ + PASIUNE + COMUNITATE = ȘTIINȚESCU ORADEA 3.0. Comunicat

La Tinca, directoarea Școlii Primare Creștine ProRoma, vrea să îi învețe pe elevi cum se îmbină tehnologia cu arta. O bibliotecară din Oradea a simțit „nevoia de o schimbare în cadrul programului de vară de la Secția pentru copii și tineret” și va organiza ateliere de fabricare a hârtiei, de conservare și restaurare a cărților. La Suplacu de Barcău, un profesor inginer, ne-a mărturisit că dorința lui e să facă un braț robotic pe șase axe cu elevii lui. O gașcă de liceeni de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” vor să crească interesul tinerilor orădeni pentru științele aplicate, construind un robot care să cerceteze apele râului Crișului Repede.

Toate aceste activități și multe altele, fac parte din cele 23 de proiecte educaționale care au fost desemnate câștigătoare de un juriu independent format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate cu științele exacte și vor fi finanțate cu 132.635 lei prin Fondul Științescu Oradea – ediția a III-a. Activitățile se desfășoară în acest an în perioada ianuarie – iulie în mai multe orașe și comune din județul Bihor, toate având ca scop să facă știința mai atractivă pentru copii.

Doar la această ediție a programului, peste 1300 de tineri bihoreni vor afla că științele pot avea aplicabilitate imediată la orice vârstă, reprezentând o lume fascinantă care merită descoperită, ducând la înțelegerea unor fenomene simple și la dezvoltarea unor noi abilități. Lista completă a activităților finanțate se găsește aici.

CINE PARTICIPĂ LA EXPERIMENTE: Copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Toate atelierele sunt gratuite.
CINE SUNT MENTORII: Scurte interviuri cu cei care dau viață programului pot fi consultate aici.
CINE SPRIJINĂ PROGRAMUL: Finanțarea este asigurată prin Fondul Științescu, un program al Fundației Comunitare Oradea, pentru care au oferit sponsorizări următoarele companii locale: Vernicolor, UniCredit Bank, Fundația Elena Neagu, Celestica, Decitex RO, RER Vest, Faist Mekatronic, VPK Packaging, ADLO, Qubiz, Inteva Products, Nidec, Sema Express, AstorMueller Group, Bugatti.
Suma strânsă pe plan local a fost dublată prin contribuția Romanian-American Foundation, care își dorește să stimuleze astfel inițiativele locale care sprijină educația științifică.
Urmăriți-ne online: O cronică a programului, noutăți din proiecte, precum și fotografii de la ateliere le veți găsi pe pagina web oradea.stiintescu.ro sau pe pagina de Facebook a Fondului Științescu Oradea.

Distribuie informația
Alte știri