“Stima de sine, integritate, progres – o schita de strategie sociala!” Comunicat

Organizația Județeană a Femeilor Liberale Bihor impreuna cu Comisia de Educatie a PNL Bihor, a organizat miercuri, 21 martie Conferinta cu titlul “Stima de sine, integritate, progres – o schita de strategie sociala!”.

Evenimentul a avut loc in sala mare a Primariei Municipiului Oradea, in prezenta a 150 de participanti. Invitatul serii a fost prof univ Isoc Dorin din Cluj, analist atent la fenomenului de plagiere din Romania, autor a numeroase articole si carti pe acest subiect. Prof Dorin Isoc, a vorbit despre modul in care plagierea, afecteaza calitatea societatii in care traim. Stima de sine si respectul se castiga prin munca individului si nu prin insusirea produsului intelectual al altor persoane.

Pe parcursul evenimentului s-au dezbatut aspecte ca, autenticitatea, creativitatea, libertatea de creatie a individului – ca o conditie a progresului social. Au fost analizate perspective sensibile, precum legatura dintre fenomenul plagiatului si coruptie, efectul coruptiei asupra decaderii societatii.

„Odată cu procesul de igienizare a patrimoniului cultural, prin identificarea lucrărilor plagiate, se impune ca fiecare făptuitor, autor de lucrare plagiată să primească cel puţin oprobriul saocietăţii. Oprobriul societăţii devine astfel una din căile de descurajare a plagiatorilor şi această cale poate fi cunoscută şi aplicată cu deplină consecvenţă.” (Dorin ISOC, Plagiatul clădeşte corupţia; corupţia surpă societatea, Grupul de Reformă şi Alternativă Universitară, Cluj-Napoca, 2017).

La eveniment au participat de asemenea: viceprimarul Municipiului Oradea – Florin Birta, deputatii in Parlamentul Romaniei/Presedinte OFL Romania Florica Chereches si Deputatul Cupsa Ioan si de asemenea reprezentante ale organizatiilor femeilor liberale din judetul Bihor.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri