Stingeti becurile pentru „Ora Pamantului” . Oradea este primul oraş din România care s-a alăturat iniţiativei globale, începând cu anul 2007

Rotaract Club Oradea, alături de cluburile Rotary Oradea şi Interact Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea şi al Organizaţiei World Wide Fund for Nature, se alătură de un deceniu celei mai mari mișcări voluntare de mediu din toate timpurile, Earth Hour.

Pe plan local mişcarea se va bucura, ca în fiecare an, de implicarea societăţii de salubrizare ecologică RER şi a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României – Centrul Local Oradea.

În data de 19.03.2016, orele 20.30-21.30, vom celebra Ora Pământului prin momente artistice plăcute şi amuzante.

Ne întâlnim în Parcul 1 Decembrie, la statuia „Ostaşului Român” , să dăruim naturii din energia noastră!..

Timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației. De asemenea, persoane fizice şi juridice se vor alatura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esenţiali (computere şi echipamente electronice lăsate în stare de funcţionare, becuri aprinse, firme publicitare etc.)

De asemenea, societăţii de salubrizare ecologică RER, ne va pune la dispoziţie pubele pentru reciclare selectivă.

Despre proiect

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

Vom fi alături de alte 7000 orașe din peste 160 de țări, să dăruim naturii din energia noastră!
În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.
www.earthhour.org.
https://www.facebook.com/events/892225190874625/

Distribuie informația
Alte știri