Stirile TVR: La Oradea, un copil de 9 ani a fost dat afară din spital, deși era în stare foarte gravă

În septembrie anul trecut, Alex a vrut să traverseze strada . Nu era pe trecerea de pietroni si  fost lovit  în plin de o mașină și rănit puternic la cap. A fost operat la Spitalul Județean și a stat aproape o lună la terapie intensivă. Apoi, a fost transferat la Pediatrie pentru recuperare.

Ulterior, o  comisie de 9 medici din spital a decis că băiatul nu mai poate sta internat.

Cei din conducerea spitalului susțin că legea îi obligă să le ceară bani părinților pentru spitalizare, pe motiv că accidentul s-ar fi produs din cauza băiatului. Complet eronat, răspunde Casa Națională de Asigurări. În plus, raportul poliției legat de accident nu e gata. Citeste toata stirea pe stiri.tvr.ro

UPDATE: COMUNICAT

Referitor la situatia pacientului TOMA ALEX – CATALIN, va aducem la cunostinta urmatoarele:

– Perioada de internare 26.09.2017 – 23.10.2017;
– Valoarea Decontului de cheltuieli este de 13.079,70 lei;
Pacientul s-a prezentat la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea prin transfer de la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Oradea, dupa o interventie neurochirurgicala.
La iesirea din spital apartinatorilor li s-a inmanat Decontul de cheltuieli (nu Factura) asa cum procedam cu fiecare pacient internat in unitatea noastra, Decontul avand valaoarea sus mentionata.
In data de 23.01.2018, parintii s-au prezentat cu, copilul la consult in Ambulator, dupa care a fost trimis pe sectia ATI pentru schimbarea sondei gastrice care era infundata, copilul prezentand multiple escare care dovedeau o proasta ingrijire la domiciliu.
S-a efectuat inlocuirea sondei si parintii au fost consiliati cu privire la ingrijirile tegumentelor la un copil aflat in situatia data.
Nu s-a refuzat nici un fel de tratament, nu s-a facut referire la neplata spitalizarii, parintii avand o atitudine ostila la adresa personalului medical.

Manager, Ec.Silaghi Maria

Distribuie informația
Alte știri