Stop rautatilor din scoli! In Oradea incepe o campanie impotriva fenomenului bullying

Two little girls poting at the little sad boy, focus on foreground

Agresivitatea in scoli poate fi o manifestare a fenomenului bullying. Din martie 2016 pana in prezent, o echipa interdisciplinara deruleaza o campanie anti-bullying in scoli intitulata Stop rautatilor!.

Campania are ca scop informarea elevilor despre fenomen si consecintele sale, iar pana in prezent au fost informati peste 1800 de elevi, din 20 de unitati scolare bihorene. Activitatea „Impreuna pentru a combate fenomenul bullying!” va avea loc in data de 6 iunie, de la ora 10:00 in Sala mare a Primariei. Scopul discutiilor va fi de a stabili un set de strategii eficiente in combaterea acestui
fenomen, atat in cadrul scolii, cat si in alte institutii din comunitate, societate.

Fenomenul bullying este mult mai des intalnit decat ne-am dori sa credem. Se intampla pe coridoarele scolii, in curte, pe strazi si, din pacate, uneori si in salile de clasa. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lasa traume si repercusiuni ireversibile asupra adaptabilitatii copilului in societate. Cazurile de bullying implica cel putin un agresor si o victima, iar, in unele cazuri, exista si martori. Putem discuta despre bullying fizic, verbal, sexual sau psihic.

Un astfel de fenomen a avut loc luna trecuta la Oradea, cand un grup de liceeni din Oradea i-au
aplicat o corectie unei tinere sub pretextul ca aceasta ar fi injurat-o pe una dintre agresoare. Trei fete s-au napustit atunci asupra victimei, lovind-o cu pumnii si picioarele in plina strada.
Intreaga scena a fost filmata de una alt elev si mai apoi publicata pe un site de socializare.

Distribuie informația
Alte știri