Strada T. Vladimirescu, lărgită la 4 benzi, cu un pasaj subteran la intersecția cu str. Oneștilor

Un alt material pregătit pentru consultare publică presupune Planul de Urbanism Zonal, realizat pentru soluții de regenerare urbană în zona Bulevardul Decebal -strada T. Vladimirescu.

„Sunt propuse a fi realizate pentru a asigura undă verde circulației pe linia de tramvai pe B-dul Decebal la intersecția cu T.Vladimirescu, acel pasaj subteran, care va garanta circulația în zona Decebal fără oprire. De asemenea, strada T. Vladimirescu ar fi lărgită în anii următori la 4 benzi, cu încă un pasaj subteran la intersecția cu str. Oneștilor. Acest proiect va rămâne în consultare publică conform procedurilor legale, după ce el va fi mobilat, planul de urbanism va fi finalizat în luna ianuarie a anului următor și vom trece la realizarea studiilor de fezabilitate a acestor pasaje, ele urmând a fi finanțate în perioada 2021-2027 prin POR pentru partea de mobilitate urbană în etapa următoare de finanțare europeană. Scopul este ca pe inelul central al orașului, în jurul centrului istoric, să avem o circulație cât mai fluentă, iar actualele blocaje de circulație să fie rezolvate prin pasaje subterane care să asigure unda verde pentru tramvai”, a declarat primarul.

În zona străzii Poeniţei, acolo unde e Liceul Mihai Viteazul, se va face traversarea pietonală care va veni de la podul nou, pietonalul dintre Podul Decebal şi Podul Carol. Această arteră pietonală a făcut obiectul unui proiect cu finanţarea europeană şi în acest exerciţiu financiar. Proiectul a trecut de verificări dar nu a mai primit finanţare pentru că Guvernul a decis să nu suplimenteze sumele alocate peste un anumit nivel.

Distribuie informația
Alte știri