„Straie noi de viţă veche – Restaurarea patrimoniului material”, activitate la Grădinița nr. 35 din Oradea

Sub acest generic s-a desfășurat o frumoasă dimineață de octombrie…..

Cu entuziasm, curiozitate, drăgălășenie copiii grupei mijlocii de la Grădinița nr. 35 din Oradea, educatoare doamna Ramona Mocan, au fost inițiați în tainele cusutului tradițional. Totodată au făcut cunoștință cu elementele unui costum popular din zona folclorică aferentă văii Crișului Negru.

Cunoaşterea modului de realizare şi păstrare a costumelor populare a adus în faţa copiilor o fărâmă din lumea satului bunicilor, a satului românesc de odinioară cu semnificația diferitelor motive ce se regăsesc în cusăturile de pe costumele populare.

Această frumoasă și plină de emoții activitate face parte din proiectul „Straie noi de viţă veche – Restaurarea patrimoniului material”, proiect al Asociației folclorice “Nuntașii Bihorului”, finanțat din bugetul Consiliului județean Bihor

Receptivitatea deosebită a copiilor și implicarea neașteptată a acestora ne face să fim plini de speranță în ceea ce privește păstrarea și perpetuarea tradiţiilor, toate acestea cu imensa dăruire a doamnei educatoare, membră a ansamblului nostru, și a colectivului Grădiniței nr. 35.

Mulțumind pentru implicare felicităm pe această cale, copiii grupei „Buburuzele vesele”, grupa mijlocie, pentru deschiderea spre nou, pentru atenția și străduința cu care au luat acul cu ață și pânza în micuțele lor mâini și au încercat să creeze frumos!

Dana Avram, responsabil proiect

Distribuie informația
Alte știri