„Straiţa plină”, pentru a șaptea oară la Roşia

foto/ arhiva

Comuna Roșia va găzdui, duminica, 7 octombrie, cea de a șaptea ediție a Târgului de bunătăți, meșteșuguri și voie bună, ”Straiță Plină”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 10 – 19.00, în locul numit “Între râuri”, la intrarea în Roșia, dinspre Beiuș, pe drumul spre satul Lazuri.

Evenimentul își propune să aducă împreună producătorul local de alimente naturale, pregătite în mod responsabil, cu cumpărătorul informat, aflat în căutarea unor produse de calitate, cum nu se găsesc în supermarketuri. Pe lângă clasica zacuscă, gemuri, murături sau siropuri, vizitatorii vor putea degusta sau cumpăra produse proaspete din carne de porc, brânzeturi, produse apicole, pateuri din păstrăv sau păstrăv afumat și multe altele.

Ca în fiecare an, în târg va funcționa și școala de meșteșuguri, unde atât copiii cât și adulții pot deprinde tainele unor meșteșuguri tradiționale ca: olăritul, țesutul în război, confecționarea zgărdanelor de mărgele, încondeiatul de ouă, împâslitul și diferite tehnici de pielărie, alături de meșteri populari renumiți ai Bihorului, dintre care îi amintim pe: Raul Bocșe, Florița Codoban sau Dorina Hamza. Pe lângă acestea vor mai fi organizate și ateliere de sculptură în piatră, tricotat, pictură, instrumente muzicale, povești cântate, cățărat pe lăzi de bere și tir cu arcul.

Între orele 14.00-16.00, pe scena din târg se va desfășura un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Codrenii Bihorului” din Roșia și invitații lor.

Fiindcă ziua e lungă, vizitatorii se vor putea așeza, în zona ”curtii de ospăț”, la o porție de sarmale tradiționale sau cu păsat, cu laște sau sarmale în pită, la o degustare de bunătăți din porc sau pur și simplu la o plăcintă coaptă pe lespede. Cei însetați vor putea găsi aici cocktailuri cu sau fără alcool, cu ingrediente naturale, și bere artizanală.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri