Strategia culturală a Bihorului, în proces de definitivare

Procesul de elaborare a Strategiei Culturale a Județului Bihor s-a încheiat cu o consultare publică online inițiată și organizată de Consiliul Județean Bihor în această săptămână. Documentul va fi supus votului în ședința ordinară stabilită pe 29 noiembrie.

La consultarea organizată marți, 16 noiembrie, au participat reprezentanți ai ONG-urilor culturale, ai mediului de afaceri din domeniul artistic, artiști liber profesioniști, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și echipa care a elaborat documentul, condusă de Carmen Croitoru, directorul general al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC).

În săptămâna precedentă, pe 10 și 11 noiembrie, INCFC a organizat două sesiuni de consultări cu insttituții publice de cultură și autorități locale, respectiv mediul de afaceri, mediul universitar și pre-universitar și ONG-uri din domeniul cultural. Pe tot parcursul procesului de elaborare a Strategiei au existat întâlniri cu managerii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor. Aceste dezbateri au avut ca scop identificarea problemelor și a posibilelor soluții pentru mediul cultural din județul Bihor, acestea fiind ulterior transpuse în conținutul Strategiei.

La baza acesteia stă un studiu de consum realizat de INCFC, prin care este evidențiat comportamentul cultural al populației din județul Bihor. Astfel, instituțiile publice de cultură își vor putea adapta programul, activitățile și serviciile culturale oferite în funcție de necesitățile reale ale locuitorilor din județ. Niciodată, de-a lungul timpului, nu a existat o astfel de analiză. Studiul de consum a fost însușit de Consiliul Județean Bihor în ședința extraordinară de pe 15 noiembrie.

Distribuie informația
Alte știri