Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a Municipiului Oradea e finalizata si intra in dezbatere publica

In lista de proiecte SIDU Oradea vor fi incluse atat initiative de finantare prin POR din partea altor actori publici sau privati, precum si proiecte care presupun surse de finantare.

Suma alocata pentru municipiul resedinta de judet a Bihorului, prin Axa 4 a POR 2014-2020 este de 36 de milioane de euro. Banii vor directionati, in cea mai mare parte, pentru mobilitatea urbana. Alte 6,5 milioane de euro ar urma sa fie investiti in revitalizarea urbana, in  regenerarea Comunitatii Defavorizate, si nu in ultimul rand pentru educatie.

Potrivit proiectului de strategie, pe axa de mobilitate urbană urmează să fie finantata construirea unui pasaj subteran care sa lege pe sub linia de tramvai din Bulevardul Magheru, Parcul Traian de parcul Bratianu, pentru a fluidiza circulatia in zona Podului Dacia si actualei turbogiratii.

Un alt proiect important se refera la construirea pana in anul 2020 a inca trei parcări supraetajate in centrul istoric. Acestea vor fi amenajate in curtea Primariei, la baza sportivă Vointa si in spatele Spitalului Militar.

 

Distribuie informația
Alte știri