Străzile Tompa Mihály, Vincent van Gogh și Liviu Rebreanu vor fi modernizate

Consiliul Local a aprobat azi, 26 mai, studiile de fezabilitate pentru modernizarea a încă trei străzi din municipiu, respectiv str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály.

Strada Liviu Rebreanu este situată în partea de est a municipiului, iar străzile Vincent van Gogh și Tompa Mihály în partea de sud, ultimele două încadrând terenul pe care municipalitatea va construi o nouă școală în cartierul Nufărul.

Starea în care se află momentan acestea este una de uzură, de degradare, carosabilul fiind  nemodernizat, neexistând trotuare sau sistem de colectare a apelor pluviale.

În total, aceste străzi au aproape 1 km lungime.

Valoarea totală a investiției pentru cele trei străzi este de 4.320.884 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție va fi cuprinsă între 1- 3 luni, în funcție de lungimea fiecăreia.

100 de străzi în lucru în 2022

În cadrul conferinței de presă de astăzi, primarul Florin Birta a făcut un bilanț al străzilor pe care Direcția Tehnică a Primăriei Oradea le are în lucru sau în pregătire: „În acest moment avem în execuție un număr de 30 de străzi și încă 67 care se află deja, fie în faza de achiziție, fie cu documentații economice deja aprobate în Consiliul Local . Aceasta înseamnă că în cursul acestui an vom avea în lucru aproximativ 100 de străzi din municipiu. Așa cum am spus de anul trecut, în acest mandat vom pune un mare accent pe asfaltarea străzilor din oraș, inclusiv în Cartierul Tineretului, unde deja au început lucrările, în Grigorescu sau pe dealuri. În acest moment mai avem aproximativ 250 de străzi sau porțiuni de străzi nemodernizate în municipiul Oradea”. 

Distribuie informația
Alte știri