Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în taberele studențești

Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în taberele studențești, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România arătând într-un raport că au existat locuri unde prețurile pentru mâncare au fost mult prea mari pentru a se încadra în suma de 40 de lei pe zi.

Potrivit unui raport ANOSR privind modul de implementare a Programului Național „Tabere Studențești” 2018, redactat pe baza chestionarelor de feedback completate de studenții care au beneficiat de un loc în tabără într-una dintre cele 15 statiuni de la mare și munte, principala problemă semnalată de studențieste faptul că aceștia sunt nevoiți să suporte costuri suplimentare pentru masă. Asta deoarece valoarea sumei alocate zilnic pentru masă de către MTS (40 de lei pe zi) nu acoperă în totalitate, în majoritatea cazurilor, cheltuielile necesare pentru masă.

De asemenea, 65,2% dintre respondenți consideră că durata unei serii de tabără (5 zile) este prea mică, în timp ce 71,9% sunt de părere că Programul Național „Tabere Studențești” ar trebui să se desfășoare atât vara, cât și iarna, fiind, pentru o mare parte dintre studenți, singura șansă de a merge într-o vacanță la munte sau la mare, din cauza lipsei banilor.

ANOSR propune ca durata unui sejur de tabără să crească de la 5 la 7 zile, iar prețurile practicate în tabere să asigure trei mese pe zi fără a exista costuri suplimentare suportate de studenți. Studenții mai cer ca ponderea locurilor alocate pe criterii sociale să fie de minimum 30%.

Distribuie informația
Alte știri