Studenţii străini vor putea rămâne doi ani în Marea Britanie după ce obţin diploma, pentru a-şi căuta un loc de muncă

Studenţii străini vor putea rămâne din 2020 timp de doi ani în Marea Britanie, după finalizarea studiilor, pentru a-şi căuta un loc de muncă, anunţă Guvernul de la Londra.

Reglementările în vigoare în prezent – introduse de către Theresa May pe când era ministru de Interne – îi autorizează pe studenţi să rămână doar patru luni în regat după finalizarea studiilor. ”Importanta contribuţie pe care studenţii internaţionali o aduc ţării şi universităţilor noastre este atât culturală, cât şi economică. Prezenţa lor este în beneficiul Marii Britanii (…). Universităţile noastre prosperă pentru că ele sunt instituţii mondiale deschise”, subliniază într-un comunicat ministrul britanic al Educaţiei Gavin Williamson. Această măsură, continuă el, ”va permite prestigiosului nostru sector al învăţământului superior să continue să-i atragă pe cei mai talentaţi în Marea Britanie, potrivit news.ro.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o ”universitate britanică sau o instituţie de învăţământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigraţiei”. În Marea Britanie se află aproximativ 450.000 de studenţi străini.

Distribuie informația
Alte știri