Studentul orădean Luca Năstruț, în „dream teamul” ediției 2024 a Campionatului Național Universitar

Opt echipe s-au duelat, pe parcursul celor trei zile, în Sala Polivalentă a universității orădene și la Oradea Arena, pentru supremație în baschetul universitar.

Împărțite în două grupe și având în componență jucători cu vechi ștate în Liga Națională (ex. Ștefan Grasu, Amedeo Casale, Lucian Țibîrnă, Andrei Calenic, sau Matei Dorneanu), acestea au oferit jocuri echilibrate și pe alocuri încinse, dar în limita fair-play-ului. Cu un parcurs fără greșeală în grupe, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (Grupa A), respectiv Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (Grupa B) și-au asigurat biletele pentru marea finală, în vreme ce ASE București și UNEFS București, locul doi în cele două grupe, s-au duelat în finala mică.

Surprizele au lipsit în cele două meciuri de care pe care, astfel că UNȘT Politehnica București s-a impus cu scorul de 96-72 și a devenit noua campioană națională. În meciul pentru medalia de bronz, studenții de la ASE București au gestionat perfect meciul cu UNEFS și astfel au închis podiumul ediției 2024 a Campionatului Național Universitar cu o victorie pe deplin meritată, scor 78-60.

Nu au lipsit nici premiile speciale, în care s-a regăsit și Universitatea din Oradea. Student în cadrul Facultății de Geografie Turism și Sport, Luca Năstruț a fost ales în echipa turneului final, alături de Vlad Georgescu (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), Matei Dorneanu (ASE București), David Vida (UNȘT POLI București) și Ștefan Grasu (UNȘT POLI București).

Cel mai bun jucător a fost desemnat Amedeo Casale (UNȘT POLI București), în vreme ce titlul de cel mai bun marcator, cu 72 de puncte, i-a revenit lui Bogdan Coveanu (UNEFS București). Cel mai buni pasator a fost Matei Toma (UNEFS București), iar cel mai bun recuperator s-a dovedit a fi Nicolae Ciucă (UNȘT POLI București). 

Distribuie informația
Alte știri