Sub deviza Erasmus +, „I am Unique” CSEI Cristal Oradea, gazda primului schimb de experiență

Reprezentanți ai cinci țări, Turcia, Litvania, Italia, Grecia și Norvegia (din școlile partenere ale CSEI Cristal Oradea în cadrul parteneriatului strategic Erasmus +, „I am Unique” – 2019-2021), au vizitat Oradea cu ocazia primei mobilități cuprinse în proiect.

În perioda 27-30 ianuarie 2020 la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal, Oradea s-a derulat prima acțiune de formare/învățare/predare din cadrul proiectului mai sus amintit. Cu ocazia acestei vizite, partnerii europeni au avut ocazia să se familiarizeze cu trei tipuri de terapii, practicate cu succes la C.S.E.I. Cristal, cum ar fi Teatrul senzorial (echipa de implementare formată din dr. Mihaela Moldovan, prof. Boros Györgyi, prof. Anca Dura, prof. Aurelia Copăcian și prof. Teodora Serenciuc), Terapie prin dans-Kadans (prof. Boros Györgyi, prof. Dorina Tanc și prof. Blaskó Noémi) și Înot senzorial (prof. Stela Todea și prof. Anca Dura). Pe lângă activități de învățare oaspeții au vizitat și orașul, fiind impresionați în special de arhitectura urbei. 

„A fost o săptămână foarte interesantă, personalul foarte bine pregătit, ne-a oferit modelele lor de bune practici”, sau „Nivel academic înalt, profesori dedicați și ospitalitate” sunt doar câteva din aprecierile așternute pe hârtie de membrii delegaților prezente la Oradea. ”Ne bucură faptul că am fost gazda primei întâlniri din cadrul acestui proiect, iar colectivul centrului nostru a dat dovadă de profesionalism și implicare. Oradea a devenit, astfel, un model de bune practici pentru partenerii externi” – a concluzionat prof. Maria Ramona Vesa, directoarea CSEI Cristal Oradea, care este si coordonatoarea proiectului.

Proiectul Erasmus +, „I am Unique” (2019-2021), va continua în Norvegia, în luna mai, fiind programată apoi întâlnirea din Italia. Anul viitor se vor desfășura acțiunile din Grecia, Lituania și Turcia.

Alte știri