Suferinţa poate fi transformată în speranţă! Prima prelevare de organe din 2022, la Oradea

Foto: facebook/ANT

Gestul altruist al unei familii și efortul colectiv al echipelor medicale fac posibil ca suferinţa să fie transformată în speranţă.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea , în zorii zilei de sâmbătă, s-a încheiat o intervenție de prelevare de organe de la un pacient de 68 de ani, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei pentru gestul neprețuit”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

A fost prima acţiune de coordonare transplant din acest an desfăşurată la Oradea.

„Apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea (Dr. Carmen Pantiș – coordonator regional, Dr. Ștefania Sije, Dr. Luiza Zissu, as. Aurelia Cheregi, as.Emese Szabo), care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor oameni, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant, mai spun reprezentanții ANT.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. O pacientă de 58 de ani, aflată de 5 ani în dializă, și un pacient de 51 de ani cu peste un an de dializă, au fost transplantați cu succes în cadrul centrului clujean.

La Oradea a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri