Sunday Times: Familia Bin Laden a donat un milion de lire sterline Fundației Prințului Charles

Foto: rfi.ro

Fundaţia Prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, a acceptat o donaţie de un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) de la familia Bin Laden, a anunţat săptămânalul Sunday Times, citat de AFP.

Mai mulţi dintre consilierii Prinţului Charles au pledat pentru ca fundaţia să nu accepte acea donaţie din partea bogatei familii a „creierului” atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie 2001, Osama bin Laden, potrivit unor surse citate în articolul apărut în săptămânalul britanic. Deşi membrii acestei familii saudite, care l-au renegat pe Osama bin Laden, nu fac obiectul unor suspiciuni privind o potenţială infracţiune, informaţia publicată duminică atrage din nou atenţia asupra Fundaţiei Prinţului Charles, vizată de o anchetă pe care Poliţia din Regatul Unit a deschis-o în februarie.

Anchetatorii vor să afle dacă donaţiile făcute Fundaţiei Prinţului Charles au fost recompensate cu titluri onorifice şi dacă au sprijinit o cerere de naturalizare a unui om de afaceri saudit, Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz.

Acordul pentru donaţia de un milion de lire sterline, dat de „patriarhul” familiei Bin Laden, Bakr bin Laden – fratele vitreg al lui Osama – şi de fratele său Shafik, datează din 2013, din timpul unei întâlniri la Londra între Bakr bin Laden şi Prinţul Charles, potrivit Sunday Times.

Scandalul, pentru care Scotland Yard a lansat o anchetă, a fost dezvăluit anul trecut şi a pătat reputaţia Prinţului Charles, în vârstă de 73 de ani.

Fostul său valet-adjunct, Michael Fawcett, foarte apropiat de Prinţul Charles, este bănuit că s-a folosit de influenţa pe care o avea pentru a-l ajuta pe omul de afaceri saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, un donator generos pentru acţiuni de caritate asociate cu monarhia britanică, să obţină o decoraţie.

Distribuie informația
Alte știri