Sunt probleme cu gunoaiele în Bihor

În urma controalelor desfășurate în cele 101 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul Bihor, au fost dispuse măsuri de salubrizare în 96 de UAT-uri și s-au emis 2 sancțiuni în valoare de 60.000 lei. 

S-a constatat că în județul Bihor, cu excepția municipiului Oradea, nu există spații amenajate pentru depozitarea deșeurilor provenite din: construcții, pământ rezultat din excavații, deșeuri vegetale, îmbrăcăminte și încălțăminte uzate, acest tip de deșeuri reprezentând peste 70%, din deșeurile abandonate neconform, pe o suprafață cumulată de 154.814 de metri pătrați, cu un volum total de circa 6.550 metri cubi.

Până la această dată, toate UAT-urile în care s-au dispus măsuri de salubrizare au raportat progrese conform graficului impus în notele de constatare din teren. Verificările în teren se vor relua la o dată ulterioară, în prezența reprezentanților UAT-urilor.

Prefectul Dumitru Țiplea a dispus, de asemenea, demararea unei acțiuni de verificare a stării de salubrizare a drumurilor naționale, precum și a parcărilor aferente, la nivelul întregului județul, care se va încheia în data de 12.06.2020.

Alte știri