“Sunt si eu un copil, nu doar un alt autist”. Conferinta e gazduita de Biblioteca Judeteana Gh Sincai

“Sunt si eu un copil, nu doar un alt autist” e tema conferintei care va avea loc, astazi, incepand cu ora 18, la Biblioteca Judeţeana Gh.Şincai din Oradea, sala 8. Invitati speciali sunt dr.psihiatru, Anca Fratila precum si psihologul, Simona Hinţ.

Conferinta este dedicata în special parintilor copiilor cu autism si vizeaza: impactul comunicarii diagnosticului asupra familiei- faza de negare, informarea cu privire la metode si mijloace de interventie- terapie, drepturi si oportunitati copiilor, cum sa formam un grup de suport – impartasirea experientelor personale.

Autismul cauzeaza persoanei dificultati de socializare, comunicare, limbaj si schimbari comportamentale, si de aceea persoanele cu autism ajung sa proceseze informatia diferit de ceilalti oameni. Se estimeaza ca un copil din 55 suferă de o tulburare din spectrul autist.

In România un număr mare de copii dintre cei afectați nu sunt diagnosticati și nu au posibilitatea sa începă terapia suficient de repede pentru o recuperare cât mai buna. Orice copil poate fi afectat de această boală, semnele manifestânsu-se începând cu vârsta de un an. Intrarea la eveniment este libera.

Distribuie informația
Alte știri