Superluna Sângerie și singura eclipsă totală de lună din acest an. Fenomen astronomic spectaculos

Foto: adevarul.ro

Un eveniment astronomic spectaculos va fi pe 26 mai. Va fi una dintre cele mai importante eclipse ale anului și cea mai puternică Lună plină din acest an. Este supranumită Superluna Sângerie.

Luna plină va părea mai mare decât de obicei, deoarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). Este vorba despre o eclipsă totală de lună, iar satelitul natural al Terrei va apărea pe cer cu o culoare roşu-portocalie.

Eclipsa nu va putea fi văzută în România, dar va fi observabilă din vestul Americii de Nord şi de Sud, estul Asiei, Australia.

Când va intra în conul de umbră al Pământului, luna va căpăta culoarea roşiatică a unui apus din deşert.

Astfel de eclipse totale de Lună au mai fost în 15 aprilie 2014, 8 octombrie 2014, 28 septembrie 2015.

Singurul fenomen astronomic deosebit vizibil din România va fi eclipsa inelară de Soare din 10 iunie 2021, potrivit Observatorului Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri