Surpriza neplăcută pentru cei care vor să studieze în Danemarca

Danemarca, una dintre cele mai atractive destinaţii pentru studenţi, graţie gratuităţii studiilor, reduce locurile pentru studenţii internaţionali. Ministerul Educaţiei, Søren Pind a decis diminuarea cu 25% a locurilor din cadrul programelor universitare cu predare în limba engleză dedicate studenţilor internaţionali.

Decizia vine ca urmare a rezultatelor unor studii, conform cărora doar o cincime dintre aceşti absolvenţi rămân să muncească în Danemarca după finalizarea studiilor. În consecinţă, unul din patru viitori studenţi care şi-au planificat să meargă la studii în aceasta tara va trebui să se orienteze către alte programe de studiu unde încă mai sunt locuri disponibile sau către universităţi din alte state.

Pentru cei care nu-şi pot accesa locurile la universităţile din Danemarca din cauza schimbărilor de ultim moment, IntegralEdu din Roamnia va oferi ajutor gratuit pentru găsirea locului la alte instituţii de învăţământ partenere, din alte ţări. Totodată se va veni cu soluţii alternative şi pentru alte destinaţii de studiu unde încă se mai poate aplica, precum Olanda şi Marea Britanie.

Distribuie informația
Alte știri