Surpriză pentru şoferii care au intrat în ţară, prin vama Borş. Au fost opriţi de poliţişti care le-au oferit ceai cald şi cafea din pahare inscripționate cu mesaje preventive

Luni, 19 decembrie a.c., începând cu ora 15.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea și de jandarmi bihoreni au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto și pe pasagerii acestora cu ceai cald și cu cafea, din pahare inscripționate cu mesaje preventive, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora, înainte de a-și continua călătoria. De asemenea, copiii au fost întâmpinați de polițiști cu dulciuri și moșuleți din ciocolată.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto și cu pasagerii autovehiculelor oprite despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din locuințe, din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați, dar și despre regimul utilizării obiectelor pirotehnice și despre riscurile la care se expun dacă nu respectă prevederile legale.

Polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și la conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

În ce privește prevenirea victimizării prin accidente rutiere, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada premergătoare sărbătorii Crăciunului, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Acțiunile polițiștilor bihoreni continuă marți, 20 decembrie a.c., începând cu ora 11.00.

Distribuie informația
Alte știri