Suspectat ca a furat un seif, un barbat din Gepiu a ajuns in arest. Comunicat

Marți, 6 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Gepiu, județul Bihor și alți doi bărbați de 36 și 28 de ani, ambii din comuna Românași, județul Sălaj, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 36 de ani, din comuna Gepiu, că, în noaptea de 19 spre 20 august a.c., în intervalul orar 02.55 – 04.06, împreună cu sălăjeanul de 36 de ani, ar fi pătruns prin efracție în biroul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Salonta și ar fi sustras un dulap metalic de tip seif, în care se aflau aproximativ 40.000 lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum și file CEC. Cei doi sunt bănuiți că i-ar fi remis banii și bunurile astfel sustrase bărbatului de 28 de ani, care le-ar fi asigurat complicitatea morală și materială în timpul și imediat după comiterea faptei, fiind bănuit că ar fi așteptat ca aceștia să comită fapta, iar apoi le-ar fi asigurat mijlocul de transport pentru bunurile sustrase.

Marți, 6 noiembrie a.c., în urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani, din comuna Gepiu, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Miercuri, 7 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, procurorul adresându-se Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Judecătoria Salonta a dispus față de bărbatul de 36 de ani, din comuna Gepiu, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ceilalți doi bărbați din județul Sălaj, cercetați de polițiștii bihoreni în același dosar, se află în stare de arest preventiv, fiind cercetați și într-o altă cauză.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat.

Distribuie informația
Alte știri