Sute de bihoreni au fost sancționați în două zile pentru că nu purtau centuri de siguranță în mașină

În perioada 4 – 5 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 545 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 172.280 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

202 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 175 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 28 de pietoni și 11 bicicliști, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, 17 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și alți patru au fost sancționați pentru nerespectarea culorii semaforului electric, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, iar 79 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, luni, 4 aprilie a.c., la ora 12.20, pe D.N. 19, în afara localității bihorene Sălard a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Distribuie informația
Alte știri