Sute de candidați la examenul de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Peste 5.000 de tineri care s-au înscris la concursul de admitere pe unul dintre cele 2.880 de locuri în şcolile postliceale ale MAI au susținut sâmbătă, 9 aprilie, proba de evaluare a cunoştinţelor.

La Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea au fost 451 de candidaţi pe 240 de locuri. E vorba numai de candidaţii care au promovat etapa probelor de aptitudini.

Lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs este adusă la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ (admitere.spapf@igpf.ro) la data de 11 aprilie 2022, până la ora 10.00.

Contestaţiile la proba de verificare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ (admitere.spapf@igpf.ro) în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs și se soluționează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere .

Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmis, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea s-a modificat la 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul MAI – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

 

Distribuie informația
Alte știri