Sute de elevi din Oradea au vizitat expoziția „Centenarul Constituției României Mari” în cadrul programului „Școala Altfel”

Sute de elevi din unitățile de învățământ orădene, și nu numai, au ales în cadrul programului „Școala Altfel” să viziteze Expoziția „Centenarul Constituției României Mari 1923 – 2023” din sala festivă a Primăriei Oradea, alături de biroul primarului și Turnul Primăriei.

Interesul pentru această expoziție este mare, peste 100 de copii trecând zilnic pragul primăriei. Astăzi, 24 noiembrie, ne-au vizitat elevii de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic „Ady Endre”.

Adaptând informațiile prezentate pe categorii de vârstă, directorul Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage), Angela Lupșea, a prezentat elevilor, într-un cadru interactiv și captivant, reperele istorice ale Constituției României Mari, detalii despre construcția primăriei și elementele de arhitectură ale monumentului istoric, realizând împreună cu vizitatorii o fascinantă întoarcere în timp.

Vizitatorii, elevi și studenți, precum și iubitori de istorie și arhitectură, sunt așteptați până la data de 5 noiembrie să se bucure de această frumoasă expoziție.

Vizitarea se va face pe bază de programare prealabilă la numărul de tel. 0731.212.284 – persoană de contact Matei Camelia.

Distribuie informația
Alte știri