Sute de elevi pasionati de geografie vin la Oradea pentru Olimpiada Nationala

În perioada 19-25 aprilie 2017, se desfășoară în județul Bihor, Olimpiada de geografie, etapa națională.
Concursul se adresează elevilor din toată țara de la clasele VIII-XII care studiază disciplina geografie. De asemenea, concursul este cuprins în calendarul concursurilor școlare al Ministerului Educației Naționale. La etapa națională participă elevii care au ocupat locul I la etapa județeană, din fiecare județ și din municipiul București. În acest an, la Oradea sunt așteptați să participe un număr de 226 de elevi și 42 profesori însoțitori.

Festivitatea de deschidere va avea loc miercuri, 19 aprilie 2017, ora 16.00 la Teatrul „Szigligeti Színház” Oradea, iar festivitatea de premiere marți, 25 aprilie 2017, ora 10.00 în sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Oradea.
Proba teoretică a concursului se va desfășura la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, în data de 20 aprilie 2017.
În 21 aprilie 2017 va avea loc o deplasare în teren pe cinci trasee vizându-se cunoașterea unor particularități fizico-geografice, demografice și economice din județul Bihor.

Proba practică a concursului se va desfășura la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, în data de 22 aprilie 2017.
În 24 aprilie 2017 va avea loc selecția lotului care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie și la Balcaniada de Geografie, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea. În perioada 19 – 25 aprilie 2017, elevii vor vizita obiective turistice, culturale, istorice, și religioase din Oradea și Bihor.

Distribuie informația
Alte știri