Sute de insule ecologice digitalizate vor fi montate în Oradea până la finalul anului

De luna viitoare, în Oradea va începe montarea a 275 de insule ecologice digitalizate, care vor înlocui incintele metalice actuale pentru deșeuri menajere. Montarea noilor insule se va încheia până la finalul anului.

Aceste eco-insule sunt compuse din 5 module închise pentru fracțiile: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual. Acestea vor putea fi deschise cu cardul sau/și cu telefonul mobil de către cetățenii arondați din zona de proximitate.

Principalele avantaje ale insulelor ecologice vor fi: împiedicarea pătrunderii neautorizate, reducerea mirosului, reducerea contaminării fracțiilor de deșeuri reciclabile, golirea eficientă de către operatorul de salubritate (modulele fiind dotate cu senzori de umplere), sistem de contorizare a utilizării celor 5 guri de acces.

Principalul criteriu în alegerea amplasamentelor a fost ca acestea să deservească aproximativ 200 de utilizatori/insula ecologică digitalizată.

Lucrările de amenajare a platformelor destinate primelor insule încep de vineri, 5 iulie, în cartierul Rogerius.

Președinții/administratorii asociațiilor de proprietari vor fi contactați de către reprezentanții municipalității, în vederea stabilirii modului de utilizare a  insulelor ecologice digitalizate de către cetățenii arondați acestora.

Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul care va fi creat cu ocazia amplasării insulelor ecologice digitalizate și mulțumește cetățenilor din zonele afectate pentru înțelegere. 

Distribuie informația
Alte știri