Sute de orădeni au semnat petiții impotriva lucrarilor de amenajare a malului Crișului Repede în zona podului Dacia

Două petiții, una impotriva tăierii copacilor de pe malul Crișului Repede, în Oradea, și respectiv o alta prin care se cere oprirea distrugerii spatiilor verzi din inima orașului au fost inițiate pe site-ul comunității Declick după ce, în această săptămână, mai multi arbori au fost taiati pe malul drept al Crisului Repede, in zona Podului Dacia.

Oradea vrea sa faca parte din orasele moderne si inteligente care se dezvolta pentru bunastarea cetatenilor dar in acelasi timp distruge de ani de zile, in mod sistematic, spatii verzi vitale pentru sanatatea si calitatea vietii locuitorilor sai, se arată in petitia initiata de Romina Popa și care a strans pana sambata dimineata aproximativ 300 de semnaturi.

In lipsa publicarii informatiilor cu privire la proiectul de amenajare a malului drept al Crisului Repede in zona Parcului Libertatii – Pod Dacia, solicitam Primariei Municipiului Oradea sa sisteze lucrarile de decolmatare.

Cealalta petitie, cea impotriva taierii copacilor a adunat aproape 700 de semnaturi.

Să adunăm cât mai multe semnături, pentru ca primarul Florin Birta să înțeleagă faptul că orădenii nu își doresc „amenajarea” malului în stilul Primăriei Oradea, adică cu betoane și defrișări.

Cele doua petitii pot fi aaccesate pe pe pagina declick:

https://campaniamea.declic.ro/petitions/oprirea-decomaltarii-pe-malul-drept-al-crisului-repede-in-zona-pod-dacia-parcui-libertatii-oradea

https://campaniamea.declic.ro/petitions/petitie-impotriva-taierii-copacilor-de-pe-malul-crisului-din-centrul-oradiei

Distribuie informația
Alte știri