Sute de orădeni au uitat de imaginea prăfuită a muzicii clasice, la concertul „Vivaldi Rocks”

Turneul național al Orchestrei Simfonice București a ajuns la Oradea. Și asta grație SC Turism Felix. 50 de maeștri clasici au rupt arcușurile pe ritmuri rock.

Melomanii orădeni, prezenți în număr mare la duminică, 30 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, au fost martorii unei fuziuni care au facut chitarele electrice să plângă și viorile să urle, ascultand melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabath, Queen, Pink Floyd, AC/DC împreună cu o reinterpretare rock a ”Anotimpurilor” lui Vivaldi.

Cătălin Oprițoiu, maestrul flautului, a fascinat publicul. Invitat in spectacol a fost și Dan Helciug, solistul de la „Spitalul de urgență ”

„Vivaldi Rocks” nu e doar un concert, e o revoluție muzicală, iar „acest concert nu e despre a sta cuminte și a aplauda între mișcări; e despre a simți fiecare acord, despre a vedea cum două lumi aparent diferite se pot uni și pot crea ceva cu adevărat epic. E momentul să aruncăm pe fereastră orice preconcepție și să dăm volumul la maximum”, au spus organizatorii, iar spectatorii orădeni s-au conformat.

Orchestra Simfonică București este un ansamblu românesc 100% privat. A primit distincția de Ambasador Cultural al României după ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii alături de dirijori de talie mondială. Din 2007, Orchestra Simfonică București a reprezentat cu mândrie România pe cele mai mari scene ale lumii alături de artiști de talie internațională.

Distribuie informația
Alte știri