Sute de părinți din Oradea cer printr-o petiție online modificarea Ordinului de reglementare a burselor de studiu. Numeroși copiii de clasa cincea din oraș n-au fost luați în calcul de Ministerul Educației

foto/ ilustrativ

Elevii de clasa a cincea proveniți din Alternativa Educațională Step by Step nu pot primi burse de studiu pentru că Ordinul care le reglementează se referă doar la copiii din învățământul tradițional.

O petiție online a fost deschisă de reprezentanții asociației părinților ai căror copii învață în clasele primare ale Liceului Iuliu Maniu din Oradea, prin care cer Ministerul Educației să modifice Ordinul de ministru Nr.5379 din data de 7 septembrie 2022 cu privire la acordarea burselor de studiu elevilor de clasa a V-a.

Luând în considerare faptul că elevii de clasa a V-a care provin din Alternativa Educațională Step by Step, alternativă acreditată de Ministerul Educației în urmă cu aproape 30 de ani, nu pot beneficia de acest drept întrucât ei nu primesc calificative. În Alternativa Educațională Step by Step, evaluarea este continuă, elevii au propriul caiet de evaluare care cuprinde competențele prevăzute de programa școlară și neachiziționarea lor (sau achiziționarea parțială) este consemnată textual, în spațiul special conceput, pentru fiecare competență, explică inițiatorii petiției.

Ordinul de ministru face referire doar la elevii proveniți din învățământul tradițional și nu oferă o soluție și pentru elevii proveniți din Alternativa Step by Step. În consecință, acest Ordin reprezintă o discriminare, consideră părinții

Potrivit inițiatorilor, situația nu este întâlnită doar la școala din Oradea. La nivel național există în jur de 150 de școli de stat unde elevii învață în Alternativa Educațională Step by Step.

Petiția poate fi semnată aici

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri