Sute de tineri din Oradea au asistat la lansarea „Romania Start-Up Revolution”

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a prezentat marţi, în aula Universităţii din Oradea, strategia naţională „Romania Start-Up Revolution”, adresată tuturor categoriilor de debutanţi în afaceri, ce va fi supusă spre aprobare Guvernului cel mai probabil în luna iunie.

Evenimentul a avut ca scop revitalizarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor şi prezentarea în exclusivitate a unui nou concept. Romania Start-up Revolution conţine elemente şi programe esenţiale pentru noul program de guvernare.

Astfel, în prezenţa a peste 300 de studenţi, evenimentul a prezentat informaţii despre antreprenoriat, sfaturi practice pentru început de drum şi a menţionat oportunităţile existente în sfera antreprenorială şi a start-up-urilor susţinute de CNIPMMR în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial, prin susţinerea tinerilor în implementarea ideii lor de business.

„Deschidem astăzi o serie de evenimente în care dorim să vă prezentăm câteva concepte ale viitorului apropiat care sperăm să vă provoace pe fiecare dintre voi. Să ştiţi că mi-aş dori să contribuiţi şi voi cu un feedback astfel încât să ne comunicaţi ce consideraţi că ar mai trebui adăugat pentru că, cel puţin ceea ce o să prezint eu astăzi, în cel mai scurt timp sperăm să devină o serie de programe naţionale. Este necesar să susţinem mai mult iniţiativele de tipul – aplicaţie Romania Start-up Revolution – ce va putea oferi suportul pentru viitorii antreprenori în înregistrarea firmei, înregistrarea contractelor de muncă, autocertificare sau informaţii targetate pentru aceştia sau înfiinţarea firmelor de exerciţiu ce permit coborârea vârstei pentru debutanţii în afaceri la 16 ani”, a declarat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR în cadrul evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri