Sute de tineri din Oradea, în programul Google „Generaţia Tech”

Peste 1.000 de tineri din Alba Iulia, Oradea şi Piatra Neamţ, între 15 şi 24 de ani, au aplicat pentru programul „Generaţia Tech”, susţinut de Google, iar aceia care vor fi selectaţi după prima lună de parcurs vor învăţa timp de un an competenţe digitale.

„Derulăm un proiect naţional, în care lucrăm cu tinerii să înveţe competenţe digitale, competenţe de viitor. „Digital Nation” se concentrează pe oraşe medii şi creăm centre de tehnologie astfel încât tinerii să poată să înveţe aplicat şi să lucreze pentru antreprenorii din regiune. Noi considerăm că generaţiile tinere care vor învăţa să lucreze bine cu tehnologia pot adăuga o accelerare a acestui fenomen, iar România are capacitate extraordinară la nivel IT şi putem să o distribuim, să nu mai fie doar în trei oraşe, Bucureşti, Cluj şi Iaşi, ci să o distribuim în mai multe”, a declarat marţi seara, la deschiderea programului „Generaţia Tech” la Alba Iulia, fondatorul „Digital Nation”, Paul Apostol.

El a menţionat că, pentru primul an, proiectul-pilot se derulează în Alba Iulia, Oradea şi Piatra Neamţ, urmând ca anul viitor să se extindă în alte minimum cinci oraşe, tot din zona medie, care încă nu au fost selectate. „Au aplicat 12 oraşe în primul an, am ales trei, iar pentru următorul an au prioritate oraşele care au aplicat deja”, a precizat Apostol. Tinerii intră într-un proiect de 12 luni, lucrând în competenţe digitale, şi anume, arhive electronice, calendar, folosirea e-mailului în context profesional etc.

Investiţia totală în primele 12 luni în „Generaţia Tech” este de 500.000 de dolari şi este posibilă datorită unui grant pe care Google.org îl oferă „Digital Nation”.

Distribuie informația
Alte știri