Szabo Odon: UDMR Bihor a dus o campanie pozitivă, credibilă, mulată pe personalităţile celor doi candidaţi

Foto: arhiva

UDMR Bihor a obținut rezultate mai bune decât în urmă cu patru ani, la alegerile din 9 iunie.

Uniunea a recâştigat conducerea Primăriei Municipiului Marghita şi fotolii de primar în 20 de localități ale județului.

Din cele patru municipii din judeţ, UDMR a mai câştigat, pe lângă Marghita, conducerea Primăriei Salonta, a oraşului Valea lui Mihai şi a altor comune. Este vorba despre: Diosig, Borş, Paleu, Sâniob, Sălacea, Tarcea, Biharia, Tăuteu, Buduslău, Cherechiu, Curtuişeni, Roşiori, Sălard, Şimian, Tămăşeu, Viişoara şi Lugaşu de Jos.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a afirmat că Uniunea a dus o campanie pozitivă, credibilă, mulată pe personalităţile celor doi candidaţi, dar şi printr-un program cu proiecte concrete. El a dorit să transmită un îndemn la unitate către toţi etnicii maghiari din judeţ. Conform acestuia, după ce li s-au oferit locuri pe listele UDMR, candidaţii AMT au candidat separat şi nu au reuşit să adune decât jumătate din voturile de la alegerile precedente.

Pentru Consiliul Judeţean, UDMR a primit cu 19.000 de voturi mai mult decât în urmă cu patru ani, cu 11.000 de voturi în plus la preşedinte şi cu 9.000 pentru consilieri. Astfel, va avea cu un consilier judeţean în plus, de la 6 la 7 în noul mandat.

La Consiliul Local Oradea, UDMR a adunat cu peste 3.000 de voturi în plus, ceea ce îi dă dreptul la cinci consilieri locali.

Distribuie informația
Alte știri