TABĂRA DE VARĂ ”ȘI EU POT”, ediția a treia, Suplacu de Barcău, 17-21 iunie 2018

În această săptămână s-a desfășurat în Suplacu de Barcău tabăra de dezvoltare personală „Și eu pot! Călătorie în jurul lumii”, tabără aflată la a III-a ediție, la care au participat 72 de copii, adolescenți și voluntari cu vârste între 6-18 ani. Organizatorii taberei au fost Ioana Omuț și Teodora Duță, psihologi Asociația Pro Cariere, Marius Omuț, trainer Asociația Maio Emotion, Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcau, iar OMV Petrom a susținut derularea acesteia.

În prima zi a taberei copiii s-au plimbat imaginar prin continentele lumii, au învățat saluturi din peste 30 de țări, s-au format echipele, si-au ales un nume si un strigat, fiecare echipă purtând numele unui continent. Fiecare zi ne-a purtat pe continentele Terrei, copiii aflând despre vegetație și faună, tradiții și populații, monumente și obiective turistice din lume. O cutie senzorială care s-a construit treptat pentru fiecare continent a adunat în ea informații, animale, semințe, hărți, elemente din natură și orice a mai trecut prin mintea unui copil, astfel ca la final au găsit o „lume intr-o cutie”. Pe lângă distracția trăită , tabăra le-a stârnit copiilor curiozitatea, le-a oferit prilejul de a-și exersa abilitățile de comunicare, imaginația, negocierea, planificarea; multele cunoștințe prezentate sub formă de activități distractive au sporit cultura generală a copiilor și cunoștințele lor despre continentele lumii.

Zilele au fost pline de povești, scenete, construcții din materiale reciclabile, jocuri de mișcare, activități de intercunoaștere și autocunoaștere, elemente de yoga râsului, o grădină plină de inimioare cu mesaje pozitive, construcția de zmee, foc de tabără și multe, multe provocări și activități deosebite.

Tabăra de vară ”Și eu pot! Călătorie în jurul lumii” a oferit posibilitatea fiecărui copil să se exprime în felul său unic, în ritmul său personal, să-și simtă propriile calități și să-și recunoască propria valoare, fiind un mediu propice socializării și dezvoltării unor noi relații de prietenie.

Dragoș Olimpia

Distribuie informația
Alte știri