Tabără muzicală „Enjoy Music” în Cetatea Oradea

Departamentul cultural-artistic al Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, cu binecuvântarea PSS Virgil Bercea, desfășoară în aceste zile, 18-22 iunie a.c., în Cetatea Oradea, o tabără muzicală „Enjoy Music”. La inițiativă iau parte peste 55 de copii și tineri soliști pasionați de muzică din Eparhia de Oradea. Tabăra muzicală cuprinde un workshop de trei zile pentru copiii Corului „Enjoy” și o tabără muzicală pentru tinerii soliști, având ca scop promovarea tinerelor talente locale. Întreaga desfășurare a inițiativei este coordonată de cunoscutul artist Ovidiu Lazăr, solistul Alex Cristea și pr. Paul Popa, responsabil al Biroului Pastoral EGCO. Vineri, 21 iunie, ora 19.00, sunteți așteptați cu toți la un concert live, în amfiteatrul Cetății, susținut de participanții la workshop! La concert vor interpreta și tinere talente recunoscute deja la nivel național, precum: Maria Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2018 și Vlad Musta, câștigătorul primului sezon „The four – Cei 4”. Alături de ei, solistele Anda Cristea, Antonia Horbacs și Michelle Pater, absolvente ale claselor a VIII-a ale Liceului „Iuliu Maniu” din Oradea.

Potrivit organizatorilor, primele trei zile (18-20 iunie a.c.) ale taberei muzicale sunt dedicate unui workshop la care iau parte 40 de copii din Eparhia de Oradea, membri ai corului „Enjoy” . Cei mai mulți dintre aceștia sunt elevi ai Liceului greco-catolic din Oradea, dar nu numai. Aceștia petrec împreună trei zile în Cetate, luând parte câte două ateliere muzicale zilnic, jocuri interactive dar și un curs de teatru, ținut de actrița orădeană Nora Tiu. Fiecare zi a taberei începe cu un moment spiritual: rugăciunea de dimineață în Biserica romano-catolică din Cetatea Oradea – un lăcaș construit în jurul anului 1775, care găzduiește o orgă barocă. Din program nu lipsește vizita fortăreței medievale a orașului, devenită un loc tot mai căutat nu doar de localnici, ci de turiștii din întreaga lume.

La următoarele două zile ale taberei muzicale, 21-22 iunie, participă 15 tineri soliști, care au ocazia să își îmbunătățească repertoriul individual și participe zi de zi la ateliere de coreografie, susținute de Edward Babics – coreograf al trupei orădene „Ritm on Stage”, alături de care a câștigat numeroase premii internaționale și a reprezentat România la Campionatul mondial de hip-hop în 2017.

La tabăra muzicală participă și părinții micilor mari artiști, a căror susținere este esențială, în drumul fascinant… al pasiunii lor pentru muzică: „Enjoy Music”!

Distribuie informația
Alte știri