Tablouri din mărgele, purtand semnătura Marianei Casian vor putea fi admirate în Muzeul Cetății și Orașului Oradea

Muzeul Cetății și Orașului Oradea va fi începând de vineri, 16 iunie, gazda unei inedite expoziții de tablouri din mărgele. Poarta semnatura Marianei Casian, artist plastic, ce a îmbinat într-un mod aparte arta și mărgelele. Absolventă a Facultății de Stomatologie (Cluj – Napoca), doctorița din Oradea a descoperit ”la ceas de toamnă” antidotul care este activitatea creativă.

”Folosesc doar mărgele de 1 şi 2 mm. din sticlă, iar numărul lor este în funcţie de mărimea tabloului, acestea ajungând chiar să depăşească 100.000 de mărgele. Tehnica de fixare este prin lipire individuală a fiecărei mărgele. Ceea ce realizez eu nu este broderie cu mărgele. Broderia foloseşte mărgelele înşirate, în şiruri paralele, ce nu redau în totalitate un efect fidel şi real al subiectului. Nu folosesc benzi prefabricate, ci numai mărgele de sticlă”, declară dr. Mariana Casian.

Expoziția ”Enigmele mărgelelor”, care va reuni aproximativ 70 de tablouri, va fi găzduită de către Muzeul Cetății și Orașului Oradea, în sălile 12-13, etaj I, Corp B, Palatul Princiar, și va putea fi vizitată în perioada 16 iunie – 30 iulie 2017.Vernisajul e programat pentru vineri, 16 iunie 2017, ora 17.00. Despre lucrarile expuse va vorbi dr. Ramona Novicov, critic de artă.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri