Tâlhărie la o patiserie din Oradea

La data de 13 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Galați, județul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări a rezultat că, la data de 27 februarie a.c., în jurul orei 17.45, în timp ce se afla în incinta unei patiserii din municipiul Oradea, sub pretextul că ar fi vrut să schimbe o sumă de bani, în bancnote mari, bărbatul ar fi sustras 950 de lei de la angajata societății, iar pentu a-și asigura scăparea, în momentul în care angajata l-ar fi prins de braț, bărbatul ar fi agresat-o și ar fi fugit, scăpând pe jos banii sustrași.

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, care necesită pentru vindecare între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale.

La data de 14 martie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe bărbat de 48 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri