Tânăr bihorean, reținut de polițiști pentru furturi repetate din imobilul nelocuit al unui consătean

Foto: ilustrativ

La data de 19 iunie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 21 de ani, din localitatea Gurbești, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – aprilie a.c., acesta, împreună cu un alt tânăr de 24 de ani, tot din localitatea Gurbești, cercetat penal în aceeași cauză de polițiști, ar fi pătruns în repetate rânduri, prin escaladare și efracție, într-un imobil nelocuit din localitatea de domiciliu, al cărui proprietar era plecat în străinătate și ar fi sustras diverse scule electrice, aparate electrocasnice, biciclete și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 50.000 de lei.

Tot la data de 19 iunie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele celor doi tineri, în urma cărora au fost descoperite și ridicate aproximativ 50% din bunurile reclamate sustrase din locuință.

Polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri