„Tango. Radio & Juliet”: Spectacol de balet dedicat Zilei Mondiale a Artei transmis online

Opera Naţională Bucureşti va transmite, joi, online, spectacolul coupe de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.

Înregistrarea spectacolului va fi transmisă în regim gratuit, începând cu ora 19,00, pe canalul de Youtube al ONB, potrivit unui comunicat ai instituţiei transmis AGERPRES.

Reprezentaţia uneşte două creaţii coregrafice ale celebrului dansator şi coregraf Edward Clug, artist de origine română, fragmentele muzicale alese fiind extrem de diverse ca gen, de la compozitori ca Astor Piazzolla şi Goran Bregovic până la sonorităţile trupei britanice de rock alternativ Radiohead.

Ziua Mondială a Artei este celebrată în fiecare an, în data de 15 aprilie, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea spaţiului cultural şi a valorilor universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, născut la data de 15 aprilie 1452 şi considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Distribuie informația
Alte știri