Țara europeană care reintroduce restricţii, la o lună după ridicarea lor

Foto: romanidinstrainatate.ro

La patru săptămâni după ce a ridicat toate restricţiile legate de coronavirus, Islanda a anunţat reintroducerea unora dintre ele începând de duminică, în faţa unei creşteri puternice a numărului de infectări, transmit AFP şi dpa.

„Vaccinarea a avansat deosebit de bine în Islanda şi putem să ne felicităm pentru aceasta”, a declarat prim-ministrul Katrin Jakobsdottir vineri seară la televiziunea publică, după o reuniune de guvern. „Cu toate acestea, trebuie să luăm măsuri pentru a atenua situaţia actuală”, a adăugat ea.

Începând de la miezul nopţii şi până la 13 august, adunările publice vor fi limitate la 200 de persoane, regula de păstrare a unei distanţe fizice de un metru va reintra în vigoare, iar masca va fi din nou obligatorie în spaţiile publice închise. Barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23.00, iar piscinele şi sălile de sport vor fi limitate la 75% din capacitate.

Datorită unei rate foarte ridicate de vaccinare – peste 85% din populaţia de peste 16 ani este complet vaccinată -, Islanda ridicase în urmă cu aproape o lună toate restricţiile în spaţiile închise, revendicând o premieră în Europa.

Alte știri