Ţară, ţară, vrem ostasi! Tinerii se pot inscrie pentru a deveni soldati gradati profesionisti. Termen limita – 29 mai

MApN scoate la concurs 2.725 de posturi de soldat gradat profesionist, pentru mai multe unitati militare din tara, inclusiv din Ardeal. Tinerii din Bihor pot alege si ei sa intre in sistemul militar, insa trebuie sa stie ca in judet nu sunt locuri disponibile, dar vor fi repartizati in unitatile apropiate din Cluj sau Alba. Aproximativ 40 de persoane au depus pana acum cereri la Centrul Militar Judetean Bihor, de pe strada Dunarii, spune ofiterul de presa lt. col. Eugen Chifor.

Candidaţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi până la data începerii programului de instruire şi cel mult 50 până la data încheierii primului contract de angajare. Li se mai solicita adeverinta ca au absolvit învăţământul obligatoriu până la data începerii programului de instruire.

Cei care doresc să se înscrie, o pot face la sediul Centrului Militar Judeţean până în data de 29 aprilie.După depunerea cererii, candidaţii vor avea un timp limitat de doar trei zile în care îşi vor putea pune la punct dosarul .Vor fi supusi unei testari psihologice, si vor sustine apoi o probă sportivă şi un interviu final.

Si scolile militare asteapta candidati

Pe de alta parte, Centrul Militar continua inscrierile pana la sfarsitul lunii mai si pentru scolile de maistri militari. Este vorba despre Scoala Militara Basarab I, a Fortelor Terestre de la Pitesti, Scoala Fortelor Aeriene de la Boboc, judetul Buzau si Scoala Fortelor Navale din Constanta. Tinerii admisi vor urma 2 ani de scolarizare, timp in care vor beneficia gratuit de cazare, masa si echipament iar la absolvire vor fi repartizati intr-o structura militara.

Distribuie informația
Alte știri