Căsuța lui Moș Crăciun din Târgul de Crăciun Oradea, deschisă din 2 decembrie

Târgul de Crăciun Oradea  și-a deschis oficial porțile pentru vizitatori, joi, 30 noiembrie, în Piața Ferdinand și Piața Unirii.  

De la ora 18:00 s-au aprins instalațiile luminoase specifice sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie, sute de orădenii și vizitatorii s-au adunat lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii, unde primarul Florin Birta a dat startul Târgului de Crăciun din acest an.

În Piața Unirii tronează un brad uriaș, de 16 m, decorat cu 14.000 de luminițe și 300 de globuri de culoare roșie. În spatele bradului se află o roată panoramică, care oferă o perspectivă feerică asupra întregului târg, iar pe laturile pieței străjuiesc food truck-urile pline cu delicii culinare, cu vinuri nobile și cafea de specialitate.

Căsuța lui Moș Crăciun îi va aștepta din 2 decembrie pe cei mici cu scrisori. Iar Moș Crăciun va vizita târgul în fiecare weekend și în 5 decembrie, între orele 19:00-21:00.

Tradiționalele căsuțe de lemn au fost aranjate în Piața Unirii și așteaptă vizitatorii cu bunătăți, dulciuri, kurtos kalacs și produse de artizanat.

Târgul este gazda a 21 de căsuțe cu produse de artizanat, jucării, dulciuri, chiar și un stand cu cărți, 1 căsuță dedicată ONG-urilor locale, 3 baruri cu băuturi calde de sezon, 13 food truck-uri, 4 rulote care aparțin Consiliului Județean Bihor, cu produse de Bihor, 7 atracții dintre care roată panoramică, carusel magic și un patinoar de 480 de mp. Lista completă a comercianților prezenți va putea fi consultată pe site-ul targuldecraciunoradea.ro.

În Piața Ferdinand, în fața Teatrului de Stat Oradea se află mult-așteptatul patinoar, completând atmosfera festivă a târgului. Este pentru prima dată când târgul din Oradea găzduiește un patinoar ecologic, care nu consumă nici curent, nici apă, pentru a crea suprafața pentru patinat și este construit pe baza unor plăci speciale de teflon.

Programul de concerte se anunță colorat și divers, cu tradiții bihorene, colinde și multe concerte specifice acestui anotimp.

Distribuie informația
Alte știri