Târgul de Crăciun și-a deschis porțile în această seara. COMUNICAT

În această seară, în prezența viceprimarului Florin Birta și a unui număr mare de orădeni, Târgul de Crăciun și-a deschis porțile într-un decor de poveste, atent amenajat pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele vizitatorilor. Târgul de Crăciun este organizat în premieră în Piața Unirii.

În deschiderea Târgului de Crăciun, viceprimarul Florin Birta a spus: ”Ne aflăm în una dintre cele mai frumoase piețe din România. Ne dorim ca acest Târg de Crăciun să devină pentru o lună, destinația preferată de distracție, de recreere a tuturor orădenilor și a tuturor turiștilor care vor vizita orașul nostru. Vreau să vă spun că Primăria Oradea s-a implicat total în acest proiect. Mulțumesc Asociației de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune, pentru că s-a ocupat de organizarea acestui târg, pe care noi ni-l dorim ca de la an la an să devină cât mai cunoscut, atât în România, cât și în toată Europa” .
În continuare a urmat aprinderea luminilor de sărbători, care a făcut ca întreagă piață să fie scăldată în lumină.

Orașul Oradea se aliniază, astfel, celor mai mari orașe europene, precum: Viena, Budapesta sau Praga, dar și celor românești: Sibiu, Cluj-Napoca sau București, care redau magia sărbătorilor de iarnă, pe toată durata lunii decembrie.
Târgul de Crăciun Oradea este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR în perioada 30 noiembrie – 31 decembrie.

Programul târgului include o serie de activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii pot admira bradul de Crăciun de 12 metri, ridicat în mijlocul celor 40 de căsuțe de lemn, la o cană de vin fiert sau la o gustare sau pot patina pe patinuarul special amenajat. Nu lipsesc nici activitățile pentru cei mici, ei având parte de multe surprize: pe lângă activitățile tradiționale, se realizează și atelierul Moșului, Căsuța lui Moș Crăciun, în Piața Unirii fiind montată și ieslea tradițională.
Târgul de Crăciun va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 21:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 – 22:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).

Distribuie informația
Alte știri