E iar zarvă mare la Negreni! „Târgul Coaselor” şi-a deschis porţile joi, 13 iunie

Mii de oameni sunt așteptați în patru zile de negoț, la Negreni. 

Târgul cu o tradiţie de câteva secole se organizează în al doilea sfărşit de săptămănă al lunii iunie, pe malul Crişului Repede. Satul este aşezat pe drumul european E60, Oradea – Cluj-Napoca, la 10 km de Piatra Craiului. Târgul poartă denumirea „Târgul coaselor” deoarece marchează începutul cositului.

De la încălţăminte şi îmbrăcăminte, obiecte tradiţionale din gospodărie, elemente de port tradițional din întreaga țară și până la aparate casnice şi electronice sau alte mărunțișuri, de toate pot fi găsite în aceste zile la Negreni, în cadrul târgului întins pe aproape cinci hectare, de-a lungul Crişului Repede. 

Acest târg are legătură directă cu lumea satului, cu uneltele din gospodăria ţărănească, cu îmbrăcămintea bunicilor, cu fascinanta istorie a trecutului, care poate fi „citită” prin examinarea obiectelor puse la vedere, a albumelor fotografice de familie, a tablourilor şi icoanelor din casa bătrânească. 

Anual, în localitatea Negreni, se organizează două mari târguri, cunoscute în întreaga ţară, ba chiar și peste granițe. Este vorba despre Târgul de primăvară, denumit şi „Târgul Coaselor”, ce are loc mereu în luna Iunie, precum și Târgul de toamnă de la „Fechetău”. Ambele târguri, cu o tradiţie de câteva secole, adună timp de o săptămână mii de comercianţi şi cumpărători.

Distribuie informația
Alte știri