Târgul de la Vama Sării, o punte peste timp, va avea loc în perioada 29 – 30 iunie la Vadu Crișului

Târgul de la Vama Sării, o manifestare complexă și inedită în care tradițiile istorice sunt readuse în actualitate, ajunge la ediția cu numărul 54.

Evenimentul, care reprezintă o punte peste timp, va avea loc în perioada 29 – 30 iunie la Vadu Crișului și va debuta sâmbătă, de la 17.30 cu momentul care reproduce vămuirea sării în defileul Crişului Repede. Va fi urmat de deschidere expoziției „Fără frontiere” a artistului fotograf Ovi D. Pop in sala de sport. Acolo pe simeze vor fi expuse fotografii din Vadu Crișului și din localitatea înfrățită Hajdúszoboszló (Ungaria). De la ora 18.30, pe scena amplasată pe terenul de fotbal vor urca interpreţi locali, iar de la ora 21, Otilia Haragoș Seghedi și Stângaciu. Ziua se va încheia cu o discotecă în aer liber.

Sărbătoarea va continua duminică, 30 iunie, de la ora 9, cu concursul „Cea mai gustoasă mâncare a Târgului”, iar de la 11.30 formaţii artisitice vor defila din centrul satului până la terenul de fotbal, unde vor participa la un festival organizat de Centrul de Cultură al județului Bihor. Spre finalul zilei, pe scenă vor urca Mohácsi Brigitta, formația orădeană Mustang și Jador. În program este prevăzut și un foc de artificii, programat la ora 22.30. Ziua se va încheia cu o altă discotecă în aer liber.

Pe perioada târgului, pentru tineri va fi amenajat un spațiu de distracţii şi un atelier interactiv de tir cu arcul organizat de Clubul Sportiv Redpoint.

Evenimentul va fi organizat de Primăria şi Consiliul Local Vadu Crişului, Centrul de Cultură Bihor şi Căminul Cultural Vadu Crişului.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri