Târgul de promovare a serviciilor sociale din Oradea s-a încheiat

Ieri, 19 octombrie 2022, a avut loc Târgul de  promovare a serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din municipiu, organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, în colaborare cu furnizorii de servicii sociale din municipiul Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și APTOR.

În cadrul evenimentului care a avut loc în Piața Unirii, alături de noi au fost prezenți colegii de la DGASPC Bihor, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor și 10 organizații din domeniul social: Asociația Caritas Catolica, Asociația Caritas Eparhial, Asociația Viață cu Autism, Asociația SOS Autism Bihor, Asociația Down Oradea, Asociația Româno-Germană Alsterdorf, Asociația Filantropia Oradea, Fundația de Scleroză Multiplă, Fundația Creștină Diakonia și Asociația Deficienților Locomotori Bihor.

Organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice, furnizori de servicii sociale și-au prezentat serviciile sociale acordate și activitățile desfășurate de ei în vederea sprijinirii celor mai vulnerabili membri ai comunității, au împărțit pliante și și-au oferit sprijinul celor aflați în nevoie. Totodată, cu sprijinul și implicarea cetățenilor noștri, ONG-urile au reușit, în schimbul unor donații, să valorifice produsele artizanale realizate împreună cu beneficiarii de servicii sociale. Aceste donații le vor oferi oportunitatea de a dezvolta și susține noi activități care să vină în sprijinul celor pe care îi au în grijă.

În cadrul acestui eveniment, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a prezentat serviciile sociale pe care le oferă cetățenilor, și anume: Centrul Social cu Destinație Multifuncțională Dignitas, Centrul de Îngrijire de Zi – Oradea, centrele comunitare din cartiere pentru vârstnici, serviciile de consiliere psihologică gratuită pentru copii și familie, informare și consiliere privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie și nu numai.

„Dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment, de la asociații, instituții publice furnizoare de servicii sociale, administrația locală, APTOR, până la fiecare cetățean care a participat la această activitate, succesul rezultat datorându-se tuturor, și putând fi realizat doar împreună. Ne dorim ca şi în viitor să organizăm astfel de evenimente pentru a promova şi mai mult serviciile sociale oferite în comunitatea noastră. Ne bucurăm că putem fi alături de cetățenii noștri aflați în nevoie și îi asigurăm de tot sprijinul nostru”, a transmis directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama.

Distribuie informația
Alte știri