Targul Gaudeamus si-a deschis portile. Incep si evenimentele

Caravana Gaudeamus a poposit în Piaţa Unirii si va sta pana duminica, 14 mai. Miercuri, 10 mai, de la ora 18.00, e programata o intalnire memorabila cu mărturiile unor martiri bihoreni din perioada comunistă, mărturisiri adunate în două dintre cartile de valoare care au văzut lumina tiparului la Editura Evdokimos.

”Crăciun întemnițat” este un volum de depoziții din calvarul închisorilor comuniste ale bihorenilor Nicolae Bordașiu, Cornel Onaca, Alexandru Pantea, dar și a unor deținuți care au cunoscut ”Iadul roșu de pe Criș”. A doua carte, ”Memorii. Secvente din anii vieții mele”, îl are ca autor pe Alexandru Pantea, care la data arestării era elev la Beiuș, fiind condamnat pentru apartenența la organizația ”Vulturii Carpaților”. Invitaţii evenimentului sunt: dr. Cristina Liana Puşcaş, pr. Marius Vişovan, precum si fostul deţinut politic, Traian Bodea.

Editura Evdokimos se afla in perioada 10-14 mai laTargul Gaudeamus din Oradea, standul 29, cu sute de titluri de carte anticomunistă: memorialistica detenţiei, sfinţii închisorilor, rezistenţa anticomunistă, eroii demnităţii româneşti, istorie, religie şi document.

Distribuie informația
Alte știri