TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ, DIN CADRUL PROIECTULUI ALTERAGRI – COD ROHU426 ”SPRIJINIREA ECONOMIEI LOCALE PRIN ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII ALTERNATIVE A PRODUSELOR AGRICOLE”

În cursul zilei de azi, Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor a organizat al doilea târg al locurilor de muncă din agricultură, din cadrul proiectului ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole”. Evenimentul a avut loc în incinta Facultății de Protecția Mediului, de pe Bd. Magheru, din cadrul Universității Oradea.

La târg au participat 10 companii și instituții publice din Bihor, care au expus celor interesați aproximativ 100 de locuri de muncă în domeniul agricol. În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentații A.J.O.F.M. Bihor, care au oferit informații și consiliere pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în agricultură. Târgul locurilor de muncă în agricultură a fost vizitat de peste 150 de persoane. Fiecare vizitator a primit, din partea organizatorilor, un rucsac conținând un notebook, un pix și o umbrelă, materiale personalizate cu identitatea vizuală a Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Acest târg face parte din calendarul de evenimente al proiectului ALTERAGRI. Lider de proiect este Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, iar parteneri sunt Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bihor – OSPA, respectiv Fundația de Interes Public ”Știință pentru mediu” Tudomány a Kőrnyezetünkert Kőzhasynú Alapitvány din Debrecen, Ungaria – TUDKA.

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2021 – 31 decembrie 2023.

Bugetul total al proiectului este 1.697.320,00 euro (din care 1.427.422 euro din FEDR și 251.898 euro din cofinanțare națională).

Obiectivul general al proiectului este revitalizarea și sprijinirea viabilității economice a profesiilor și tehnologiilor agricole tradiționale din regiunea Programului – cum ar fi cânepa în Ungaria, respectiv lâna și alte plante tehnice în România.

Proiectul ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Parteneriat pentru un viitor mai bun www.interreg-rohu.eu

Distribuie informația
Alte știri