Targul mesterilor populari ii asteapta pe oradeni dar si pe turistii care se afla in oras

Costume populare, obiecte din ceramica, lemn, sticla, papura, dar si spectacole folclorice sunt ingredientele cu care organizatorii ii asteapta pe oradeni dar si pe turisti in Parcul Nicolae Bălcescu.

De vineri, acolo se desfasoara Targul mesterilor populari. Va tine pana duminica seara, la ora 19 . Sunt peste 130 de artisti populari care au venit din toata tara dar si din strainatate (Ungaria, Serbia si Camerun). Unii dintre ei vin an de an la Oradea, inca din 1993. E vorba de Aurelia Ciuverca din Paltinu, jud Suceava cu maiestritele oua incondiate.

De multi ani sunt mereu prezenti si familia Mathe, mesteri in lutul Corundului, cioplitorii in lemn, sotii Lepadatu din Valea Mare, Ecaterina Oproiu cu minunatele ii din Breaza dar si Dusan Novicic din Novi-Sad. Artistul din Banatul sarbesc e un maestru in prelucrarea lemnului, iar fiecare obiect iesit din mana lui are o poveste. La editia din acest an a venit si cu noutati: magneti de frigider, brose si pandanitve cu motive ancestrale romanesti.

In fiecare seara, de la ora 17,00, pe scena amplasata in Parcul Balcescu au loc concerte folclorice cu ansambluri si solisti din Bihor.

Distribuie informația
Alte știri